info@berthoudijkfotografie.nl

Foto’s

Christenen zingen, dansen en bidden op Malieveld

Met de bijeenkomst wil de stichting Presence een geluid van hoop en bemoediging laten horen vanuit de kerk voor Nederland.  ‘Een getuigenis van wat God ook vandaag nog wil doen’, schrijft de stichting op de website.  De gebedsbijeenkomst is bestemd voor 2000 personen. Tijdens de bijeenkomst mag er worden gebeden en gezongen. Toch waren er ook…
Lees meer

Kamp Westerbork

Kamp Westerbork was tijdens de Tweede Wereldoorlog een doorgangskamp bij Hooghalen in de toenmalige gemeente Westerbork in Drenthe. Het kamp was een voorportaal waarvandaan ruim 102.000 in Nederland wonende Joden en 245 Roma per trein werden gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen in Duitsland, Polen en Tsjechië.

Rotterdam Maasvlakte Nachtfotografie

Afgelopen nacht foto’s gemaakt op de Maasvlakte bij Rotterdam. Om goed belichte foto’s te krijgen is met langere sluitertijden gewerkt. Soms zelfs wel langer dan 2 minuten.

Demonstratie Black Lives Matter op Malieveld

Black Lives Matter voert al bijna een maand actie. In heel de wereld gaan mensen de straat op om de dood van George Floyd te herdenken. De Amerikaan overleed in Minneapolis nadat een agent meer dan acht minuten op zijn keel zat.

Park Clingendael

Een wandeling over kronkelende bosachtige paden langs muren van Rhododendrons afgewisseld met zonnige speelweiden, een grote vijver, een rosarium en zo maar een statige grote trap met bordes met onderaan een buxus ‘parterre’ tuin, beekjes, vogels (soms zelfs zo tam dat ze uit je hand eten), je treft het er allemaal aan. Wanneer je in…
Lees meer

Anti-lockdownactivisten bij de Koekamp

Een handjevol demonstranten kwam naar het Malieveld toe. Om 12:00 uur verzamelden demonstranten zich daar. De demonstratie was niet vooraf aangemeld. De burgemeester van Den Haag heeft de Koekamp als locatie aangewezen voor de demonstratie.

Drone Flight Scheveningen Pier

De Pier, al ruim 65 jaar het boegbeeld van de Haagse kustlijn. Een plek waar geleefd wordt en een plek waar beleefd wordt.

Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland

Het behoort tot de provincie Noord-Holland. De gemeente Texel beslaat het gehele eiland plus het onbewoonde eilandje Noorderhaaks. Het eiland heeft een landoppervlak van ongeveer 170 km². De lengte van Texel is 20 km en de gemiddelde breedte 8 km.

Stad Haarlem

Haarlem is een stad en gemeente in Nederland en de hoofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad ligt aan de rivier het Spaarne en in de regio Zuid-Kennemerland. Haarlem behoort tot de middelgrote steden in de Randstad. Tot de gemeente Haarlem behoren de stad Haarlem en het westelijke deel van het dorp Spaarndam.

Oude stadhuis Rijswijk

Het voormalig gemeentehuis van de Nederlandse gemeente Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan (in de volksmond aangeduid als het oude stadhuis) is gebouwd in de periode 1964-1967 naar een ontwerp van de Eindhovense architect J.C. van Buijtenen uit 1953-55.